18 Temmuz 2013 Perşembe

Chevrolet’in dikkat çeken ikilisi: Trax ve Volt



Bundan 70 yılı aşkın bir süre öncesinde Suburban Carryall ile SUV geleneğini başlatan Chevrolet’in SUV tasarımlarında vardığı son nokta Chevrolet Trax oldu. Beklentilerin de ötesinde bir çekiş gücüne sahip olan mini SUV segmentindeki bu modelin tasarlanmasındaki ana sebep ihtiyaçların dikkate alınması oldu. İnsanların artık daha kompakt otomobil tasarımlarına yönelmesi Trax’ın beklentileri maksimum düzeyde karşılamasını beraberinde getirdi.   
Chevrolet Volt

140 hp güce sahip olan bu otomobil 200 Nm tork üreten 1.4L turbo şarjlı ve benzinli motoru ile her türlü yol koşulunda keyifli bir sürüş yaşamanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda iç donanımı ile de otomobilin yüz güldürdüğünü söyleyebiliriz. 5 koltuğu tam 8 farklı konfigürasyonda düzenlenebiliyor. 4.25 metre uzunluğu ile mini statüsünü başarıyla taşıyan tasarım 1.77 metre de genişliğe sahiptir.
Chevrolet’in yüz güldüren bir diğer tasarımı olan Volt da yılın en iyi otomobili ödülüne layık görülmüş ender modellerden biridir. Elektrikli kullanım özelliğine sahip olan Chevrolet Volt gerçekten benzersiz bir estetik duruş sergilemeyi başarıyor. Bataryası hızlı bir şekilde tükenen ve sürücüsünü devamlı kontrole zorlayan bir otomobilden söz etmiyoruz.
Benzinli motorlu elektrik jeneratörüne sahip olan bu otomobil elektrik tükendiğinde devreye giriyor ve yaklaşık olarak 500 km yol almanızı sağlıyor. İşte bu yönüyle de otomobilin pek çok ödül almaya hak kazandığını hatırlatalım. Üstün yol tutuş özelliği sayesinde Volt ve Trax  Chevrolet ’in ayrılmaz ikilisi haline geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder